20. jan, 2019

Tekst

Net als in bed is passie zonder actie helemaal niets. Een kleffe zooi. Stop met het zoeken naar je passie en wordt gelukkig.

Passie is niet voor niets maar één letter verwijderd van passief.

Het lijkt wel of heel Nederland op zoek is naar zijn of haar passie. Een geliefd onderwerp op netwerkbijeenkomsten, in sollicitatie gesprekken en lifestyle bladen. Als je niet kunt benoemen wat je passie is moet je er blijkbaar nodig naar op zoek. Conferentieoorden zitten iedere dag weer vol met mensen op zoek naar hun passie, hun purpose in het leven of de zingeving in hun baan.

Maar passie is geen baan. Passie is geen bezigheid. Het is geen relatie en ook geen hobby. Passie ontstaat als jij jouw energie en aandacht geeft aan dat wat er op dit moment al is en waar je energie van krijgt. Op dat moment spreek je een enorme kracht aan die jou vooruit stuwt richting geluk, succes en gezondheid.

Het enige wat nodig is om jouw passie te ervaren is te stoppen met alles wat energie kost. Te stoppen met bezigheden en gedrag waar je geen leuker mens van wordt. Te stoppen met wat anderen vooral van jou verwachten.

Boost jouw energie door alleen te doen wat je leuk vindt, of zinvol en waar je energie van gaat stromen. Op dat moment hoef je niet langer op zoek naar je passie maar volgt de passie jou.