20. jan, 2019

Knettergek

Moderne mensen zijn gek. We zijn allemaal knetter gek. We maken ons zelf gek of beter gezegd: we laten onszelf knettergek maken.

Ik zie om me heen dat mensen heel hard hun best doen om succesvol te zijn. Om een goede baan te krijgen en carrière te maken. Om iemand te zijn.

Maar ben ik nou gek of ....... We zijn toch al lang iemand. Vanaf onze geboorte al. Maar blijkbaar is dat niet genoeg. We vinden dat we gelukkiger, gezonder, blijer, klantvriendelijker en succesvoller moeten zijn. En daar doen we heel hard ons best voor.

Opleidingen, cursussen, promoties, netwerken, sociaal wenselijk gedrag, hielen likken ..... u zegt het maar! Maar worden we daar leukere mensen van?

Ik zie mensen bij bosjes omvallen. Ze hollen van de crèche naar het werk, via de supermarkt, langs de sportschool om toch nog maar op tijd te zijn voor die netwerkbijeenkomst of dat feest waar je echt geen zin in hebt maar met goed fatsoen ook niet onderuit kan.

Biologisch en psychologisch willen we iets wat niet kan. Wij zijn niet anders dan de merel die op zondagochtend voor je raam in de boom zit te zingen, als je dat al hoort. Die merel eet als hij honger heeft. Slaapt als het donker wordt en vliegt weg als de kat een sprong naar hem maakt. Die merel doet wat nodig is om te leven. Niets meer.

Gezond 2019